Service en

onderhoud

Meer dan 25 jaar ervaring.

Genoeg kennis voor goed onderhoud en service

Let op! Door de drukte binnen ons bedrijf nemen wij tijdelijk alleen service aanvragen aan van bestaande klanten. Voor onderhoud aan beslag kan men terecht bij bijvoorbeeld SKK. Voor reparatie kan u bijvoorbeeld Novanet contacteren.

Service & onderhoud

voor uw kozijnen

Denkit ramen en deuren B.V. werkt al meer dan 25 jaar met eigen monteurs in de montage. Er is dus voldoende kennis in huis om onze eigen ramen goed te onderhouden, maar ook zeker ramen en deuren die niet door ons zijn geplaatst. Alles over de garantie en voorwaarden vind u hier.

Kies hieronder het juiste

formulier wel of geen klant

Geef de details van de

service of het onderhoud op

Geef de voorkeur op voor

uitvoering van het werk

Bekijk de kosten staffel voor

NIET Denkit klanten

Er zal een melding worden gemaakt dat de informatie ontvangen en verwerkt is en hierna zal contact worden opgenomen.

Vraag onderhoud of service aan

  • Ik ben een bestaande Denkit klant
  • Ik ben geen klant
Ik ben een bestaande Denkit klant
Ik ben geen klant

Prijzen

Let op! Door de drukte binnen ons bedrijf nemen wij tijdelijk alleen service aanvragen aan van bestaande klanten. Excuses voor het ongemak.

Starttarief Gemeente Moerdijk

€90

Starttarief West-Brabant

€120

Starttarief buiten West-Brabant

€155

Bovenstaande tarieven zijn inclusief administratiekosten, voorrijkosten, half uur arbeid en BTW. Na het eerste half uur arbeid brengen we € 60,00 per opvolgend manuur in rekening.

Meest gestelde vragen

Moet je kunststof kozijnen in de autowas zetten?

De meeste kozijnen die wij verkopen zijn kozijnen met houtnerf stuctuur, deze moet je zeker NIET in de autowas zetten, want dan blijft deze was in de houtnerf zitten. Bij gladde oppervlakke zoals door en door kunststof én ook zeker bij aluminium kozijnen en rolluiken is het WEL raadzaam deze te onderhouden met autowas, zodat zij hierdoor meer vuilafstotend worden.


Help, mijn raam staat in de draai én in de kiepstand.

Geen paniek, dit kan eens perongeluk gebeuren. Aan de krukzijde zit op het beslag (zijkant raam, metaal) een foutbedieningsknopje. Indien je deze indrukt kun je de kruk wél draaien. Zet het raam enkel in de draaistand en beweeg de kruk naar horizontaal. Sluit het raam nu en beweeg de kruk naar beneden. Voila. Lukt dit niet, probeer het dan rustig nog een keer. Lukt het toch écht niet, bel ons op, zet ons op de speaker en dan kunnen we dit via de telefoon vaak alsnog opgelost krijgen.


Mijn raam lekt.

Dat mag natuurlijk eigenlijk niet, maar in extreme gevallen dan kan dit eens gebeuren. In het raam mag best water lopen, er zit namelijk ook een afvoer naar onder, naar buiten. Het kan eens helpen deze afvoer uit te spuiten en dan te testen.. Pak een gieter water en laat deze rustig in het gootje van het raam lopen. De hele gieter kan er in en je zult als het goed is zien dat het water er aan de buitenkant uitkomt. Is dit niet zo, vul dan het servicefornulier in en meld dat U deze test al gedaan heeft.


Ook het mooiste huis van de straat?

Interesse in onze producten en kwaliteit? Laat weten wat u nodig heeft en wij nemen contact met u op.

Gebaseerd op 144 individuele klanten beoordelen van

Schrijf je in voor de nieuwsbrief