SEEH

Actuele-budgetcijfers.png

Subsidie energiebesparing

Inmiddels is de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) alweer 7 maanden open. Denkit heeft voor meerdere woningeigenaren isolatiemaatregelen uitgevoerd. Zij zitten nu in een comfortabele en energiezuinigere woning.

Zoals te zien in de afbeelding hierboven, is er op dit moment nog ruim voldoende subsidiebudget beschikbaar. Op basis van deze huidige prognoses zijn de verwachtingen, dat er voldoende budget zal zijn voor het hele jaar.

Om gebruik te maken van de subsidie moet je als woningeigenaar goed opletten en inlezen. Onderstaande punten gaan wel eens fout, waardoor de aanvraag niet verwerkt wordt:

1. Opgave aantal m2 voldoet niet aan de voorwaarden.
Dit is met name het geval bij hoogrendementsglas en gevel- of spouwisolatie. Per woningtype zijn er minimale oppervlakte eisen, tenzij de maatregel voor de gehele woning wordt getroffen, en alleen daarboven wordt voldaan aan de gestelde eis. Maar ook in die situatie wordt er soms teveel aangevraagd. Alléén isolatie van de bestaande thermische schil van de woning komt immers in aanmerking. Transformatie en woninguitbreidingen zijn uitgesloten van subsidie.

2. Isolatiewaarde voldoet niet aan de voorwaarden.
Dit is met name het geval bij dakisolatie, vloerisolatie en gevelisolatie. Hierbij gaat het om de minimale Rd-waarde 3,5* [m2 K/W] en de waarde van het toegevoegde isolatiemateriaal zelf (Let op: het Zeer Energiezuinig Pakket heeft afwijkende eisen op basis van Rc-waarden.)

3. Onvolledigheid aanvragen.
Bij de aanvraag dienen facturen, betaalbewijzen en een door het uitvoerende bedrijf volledig ingevuld en ondertekend uitvoerdersformulier van de getroffen maatregelen te worden bijgevoegd, inclusief foto’s. Nog te vaak ontbreken deze bijlagen, of zijn ze onvolledig. Onvolledigheid kan er bij de beoordeling van de subsidieaanvraag op duiden dat maatregelen mogelijk nog niet of zelfs helemaal niet zijn uitgevoerd. Deze documenten worden daarom alsnog opgevraagd door RVO. Directe volledigheid draagt dus bij aan een snellere afhandeling.

triple-glas

Veel gestelde vragen

Kozijnen plaatsen

Een aantal specifieke vragen komen er binnen bij SEEH, welke Denkit graag met jullie deelt.

• Mogen de m2 van HR++ glas en Triple-glas bij elkaar opgeteld worden?
Het vervangen van glas in de thermische schil door HR++ glas, of door triple-glas in combinatie met het vervangen van het kozijn door een isolerend kozijn met een maximale U-waarde van 1,5 [W/m2K], al dan niet in combinatie met panelen, wordt tot de maatregel hoogrendementsglas gerekend. De m2 worden dus bij elkaar opgeteld voor de minimale oppervlakte eis. Let op, bij het HR++ glas gaat het om de netto glasafmetingen, bij Triple-glas om de afmetingen inclusief het isolerend kozijn!

• Binnen hoeveel tijd na het uitvoeren van de isolerende maatregelen moet ik indienen. Wat is de maximumtermijn?
Er is geen termijn. Zodra de maatregelen zijn uitgevoerd en betaald, kan eenmalig per woning de aanvraag worden ingediend. (Alle werkzaamheden moeten uiteraard wel gestart zijn na 14 augustus 2019).

• Waar dient een factuur aan te voldoen?
De regeling stelt geen eis aan de factuur. Bij voorkeur staat op de factuur vermeld: het gebruikte type isolatiemateriaal, de materiaaldikte, de m2 en de Rd-waarden.

Rekentool SEEH

Om voor subsidie in aanmerking te komen, geldt er per isolatiemaatregel een minimale oppervlakte-eis. Schat van te voren uw subsidie in met deze speciale rekentool. Vragen? Wij denken graag met u mee. Lees ook ons eerdere nieuws item met uitleg over de subsidie energiebesparing eigen huis SEEH

500 euro
Caption text

Over ons

Wij nemen graag de tijd voor u met een goed en eerlijk advies. Voor een bezoek aan onze showroom werken wij altijd op afspraak. Bel of mail ons voor het maken van een adviesgesprek met een van onze verkoop adviseurs. Wij zijn open van woensdag t/m zaterdag.

Nieuws