Een nieuwe buitendeur kiezen…

Buitendeur-1200x800.jpg

Buitendeur

Waar moet ik op letten bij de keuze voor een nieuwe buitendeur?

Het klinkt heel eenvoudig, “We gaan een nieuwe voordeur kopen.”  Maar dit blijkt toch een lastigere klus te zijn. Wanneer je voordeur aan vervanging toe is of je voor je nieuwe huis deur(en) moet kopen is er zoveel aanbod, dat je soms de weg kwijt raakt.

Waar moet je op letten en wanneer is een deur een goede deur? Denkit denkt met je mee bij het kiezen van de juiste buitendeur.

Waar moet een buitendeur écht aan voldoen?

Bij de keuze van een goede buitendeur is het verstandig om eerst te kijken naar de praktische mogelijkheden. Veiligheid, isolatie, materiaal, voor je kijkt naar stijl en kleur.

Veiligheid: Zowel een voor- als een achterdeur moeten stevig en veilig zijn. Ze mogen niet zomaar open te breken zijn. Al onze deuren worden voorzien van een 5-punts automatic slot, dat magnetisch de twee zwenkhaken uitslaat. Op deze manier hoeft de deur nooit meer afgesloten te worden, en zit na dicht doen al automatisch op zijn SKG** slot dicht. Een veilig gevoel dus.

Isolatie: Een voordeur behoort ook een goede isolerende werking te hebben. Zeker in de winter bespaar je hiermee veel op de energiekosten. Maar ook de geluidsdemping verschilt per deur. Vraag ons naar het verschil van de isolatie waarden bij vleugel overlappende deuren en een inzetpaneel.

Materiaal: Ook moet je rekening houden met de onderhoudsbehoefte van het materiaal. Een kunststof of aluminium deur zijn bijvoorbeeld nagenoeg onderhoudsarm. Een houten deur vraagt daarentegen meer onderhoud maar geeft de woning vaak een warmer gevoel.

Welke deur past bij jou?

Nadat je nagedacht hebt over de praktische zaken van en buitendeur wordt het tijd voor de leukere keuzes. Zo heb je de keuze uit verschillende stijlen en kleuren. Wil je een deur met of zonder glas en met of zonder beslag?

Deur stijl: De voordeur is de plek waar je jouw gasten voor het eerst welkom heet. Kies daarom voor een deur die goed bij de gehele woning past. Hierbij hebben we het niet alleen over de kleur van de deur, maar ook over het materiaal en de stijl. Houd je van klassiek? Dan staat een deur met glas en mooie sierlijsten geweldig. Heeft je woning echter een meer moderne uitstraling? Houd het dan ook bij de voordeur eenvoudig en strak. Waarvoor je ook kiest, de keuze is reuze. Misschien helpt onze Pinterest pagina je door deze keuze heen.

Vleugel overlappend of inzet paneel: Het is een kwestie van smaak. Ga je voor een vleugel overlappend paneel, waar je geen randen van het kozijn ziet. Of kies je voor een inzet paneel. In onze showroom kunnen wij de verschillen laten zien.

Dorpel: Vergeet niet je deur mooi af te werken. Een hardstenen dorpel of omlijsting geeft je buitendeur een extra cachet.  Wij hebben prachtige Belgische arduin hardsteen dorpels.

Je leest het al, de keuze van een nieuwe buitendeur maak je niet 1, 2, 3. Wij helpen je graag bij het maken van deze keuze. Maak snel een afspraak in onze showroom te Zevenbergen Info@denkit.nl

frager inzetpaneel
voordeur real wood
mooistehuisvandestraat
voordeur antraciet met zwart sierrooster
voordeur klundert
voordeur voetshoven
achterdeur antraciet spectraal
garagedeur roosendaal
hout look voordeur
voordeur exclusief design
voordeur swarovski
voordeur antraciet
voordeur wit

Over ons

Wij nemen graag de tijd voor u met een goed en eerlijk advies. Voor een bezoek aan onze showroom werken wij altijd op afspraak. Bel of mail ons voor het maken van een adviesgesprek met een van onze verkoop adviseurs. Wij zijn open van woensdag t/m zaterdag.

Nieuws